Monday, May 31, 2010

Blog Updated!!

Salam kpd semua pembaca2 blog aku..dah lama aku x membloging nih..ada la hampir 8bulan..so skrg ni blog aku dh baru..dh makin ceria, & dah xde kucing dh..hehe :D
apa2 pun, kat sini aku nk cite la serba sedikit tentang perubahan aku sepanjang menyepikan diri kt blog ni..now, aku dah nk masuk 4th year..x sangka btl aku dh jadi final year student..hopefully this is my final year..aku xnk extend2..huhu..

skrg ni aku tgh praktikal kat syarikat EPSON TOYOCOM MALAYSIA SDN. BHD.. sape2 xtau mengenai company ni,sbnrnye company ni bukan la menghasilkan barang2 elektrik yg mcm korang selalu nampak seperti di printer n sebagainya..tapi company ni menghasilkan barang2 elektronik seperti 'integrated circuit' atau yg lbh dikenali sebagai 'IC'..
company ni sebenarnye company jepun..undang2 kat sane very strict..masuk keja before kul 8..sharp kul 8 ade meeting every day..rehat mkn tgh ari n solat zohor plak 40minit je..time rht mmg rushing la..xde masa nk baring2 or lepak2..kalo nk lepak2 pn kena korbankan masa makan..

now,kt tmpt keja aku,aku tgh buat 'counting machine' di mana machine ni berfungsi utk mengira bilangan IC utn dipacketkan..basically machine ni diprogramkan untuk mengira 500 IC dlm 1 packet..ni sebahagian drpd gmbr2 praktikal aku..



ok..that's all for now..nnt aku akn updatekn yg dh siap punye ok??hope korang enjoy ngan blog baru aku nih!!peace v(*.*)v

4 comments:

athirah said...

bofinally... HAHAHH.... apsl background br ni "comey" sgt? ihihihih :p

b.u.n.g.a said...

setelah sekian lme kn..hahaha..
btw, truskan usaha anda~

PaMi said...

penat btl saya men'cantik'kan blog saya..semoga kalian semua terhibur :p

Adyshariz said...

ye..ye..canteek sgt2..

ade lebah terbang.. he..heee

smoga ko rajin update blog..
tapi jgn tido lambat plak yer..