Monday, December 27, 2010

Kemenangan Malaysia ke atas Indonesia 3-0



Salam..

Kepada sape2 warga Malaysia yg minat bola sepak, mmg x dpt dinafikan yg smpai skrg ni perasaan happy 2 terserlah kt wajah masing2..sama la ngan aku, bangga gile dgn corak permainan pemain2 Malaysia smlm..x sia2 aku bayar RM30 utk g tgk kat stadium..huhuhu..papepon aku nk share skt pengalaman aku gi tgk bola kat bukit jalil smlm..

Seawal pukul 5ptg aku n d geng (miji,epul,yangkang, and lalang) dah gerak dari kolej..kitorang g naek tren je..kalo drive,sure2 jalan jem truk..lagipun mmbr aku sorang ni (akim) dah ade kat bukit jalil sejak pukul 1tgh ari lg..die kate time tu pon jalan dah mula jem..so,nak dipendekkan cerita,kitorang naek putra LRT dari seten U kemasjid jamek,pastu amek STAR LRT dari masjid jamek straight ke bukit jalil..

Mesti korang dgr cerita aku ni,alaaa mcm dekat je kan bukit jalil tu..haahah..yup!!mmg x berapa jauh sgt,tp dkt masjid jamek tu, dh ramai gile org beratur nak beli tiket ke bukit jalil..nasib baik la kwn aku sorang lg ni (amir a.k.a joe) dh beratur awal2..so kitorang just mntk tlg die blikan je tiket utk kitorang..bli utk pegi & blk skali..haha..

Lps tu nak tggu tren,mmg pack gile org time 2..bile tren smpai je,sume serbu..kpd kaum hawa,mmg x sesuai la sgt2 utk nek tren time2 cmni..aku dlm tren tu pon,dh mcm nak mati lepas je..nsb bek la smgt aku tu still ade nak tgk pemain2 Malaysia beraksi..every station,mmg ramai sgt org nak nek tren..kitorang ber'enam' mmg lucky la sbb tggu 1 tren je..huhuhu..

Sampai je kat bukit jalil,jgn cite la..riuh gile beb..


Bola start kul 8mlm..tp kul 7ptg aku tgk ramai pemain2 yg dh start msk padang utk training..kat sini t'timbul 1 persoalan kt dlm ati aku..'x smayang maghrib dulu ke dorang ni??'..kalo yg blh jamak 2,it's ok..papepon hanya Allah yg maha mengetahui tentang sesuatu perkara..dlm pukul 7.30,aku kuar stadium utk solat maghrib..tp malangnye aku xtau kt mane surau dlm stadium tu..so aku decide nk solat je la kt mane2..b'tambah malang,bile sume toilet yg aku pegi xde air..at last aku wudhu' guna air mineral je la..tu pon ade sorang 'brader' ni tlg blikan mineral pastu hulur kat aku..baik sungguh ati brader tu..aku nampak ade yg solat kat satu sudut, aku pon join la solat kat situ,kat tgh2 bunyi bising yang teramat sangat..khusyu' x khusyu' tu hanya Allah je yg tahu..

Gmbr ni time sblm match b'mula..nyanyi lagu negaraku..

Time match pulak, bunyi bubuzela mmg x stop2..time tu org yg aku x knal pn leh jd 'mmbr'..hahaha..


Meriah sgt2 bile Malaysia dpt gol yg pertama,mcm nak runtuh je stadium tu..happy sgt2..lagi2 time gol yg ke-3..boleh dikatakan semua gol dh mcm game EPL beb..aku bangga dgn pemain2 Malaysia!!


Dlm 10mnt sblm tamat permainan,ramai penyokong Indonesia dh mula meninggalkan stadium..


Bila pengadil meniupkan wisel penamat,semua penyokong Malaysia termasuk aku bersorak kegembiraan..lps tu pemain2 Malaysia lari keliling padang sambil melambai-lambai ke arah para penyokong mereka..you all are the hero of this country, and we proud of you all!!

Sempat aku amek gmbr sblm kuar stadium..huhuhu :D

Time nak ballik pulak, seperti yang dijangka, ramai orang berpusu-pusu menuju ke stesen LRT..aku n d geng rilek2 n lepak2 dlu..sambil tgk para penyokong Malaysia meraikan kemenangan..


Lps dah naik STAR LRT n sampai kat masjid jamek, kitorang menghadapi masalah transport, sbb putra LRT time tu dh tutup..OMG..then kitorang pon mintak la tlg kwn2 yg ade transport utk amek kitorang kat dataran merdeka..and at last, mus ngan mamak(xtau nama sbnr) pon datang la amek kitorang..thanx to mus n mamak!!

K la..itu je yg dpt aku cite kat korang buat masa ni..hope korang suke ngan story aku ni..huhuhu..

7 comments:

athirah said...

xsuka cte ni sebab xdpt bj msia!!! dan xde gmbr keeper... :PPPPPPPPPPPPPPPPPPP

PaMi said...

hahaha..nak gmbr keeper,g amek sndri..bwekkkkk..

athirah said...

xmo... nak amik kat blog ni gak.. cpt wujudkan!!~

PaMi said...

nak keeper yg botak tu ea??hahahaha..jap2 nak cari :p

AreDa said...

die jeles la trex mana dia nk amikkan unt ko..hehehe
nway, part nyanyi lagu negaraku terserlah semangat korang ek..

PaMi said...

mane ade jeles areda..sbb aku tau aku lg hensem dr keeper 2..wakakaka..

athirah said...

HAHAHAH.. xleh blahhhh :PPPP